Bannerbild
Link zur Seite versenden   Druckansicht öffnen
 

Zajímavosti

Zámecký park

 

Inspirován svými cestami do Anglie vytvořil kníže Pückler po obou stranách Nisy jedinečné dílo zahradní architektury na ploše asi 830 ha. Zámecký park ležící na německé straně zahrnuje většinu pamětihodností, které je možné objevovat pěšky, na kole nebo okružní projížďkou v kočáře či drožce. Panskou zahradu zdobí nádherné květinové záhony a jírovec drobnokvětý a neopakovatelnou atmosféru parku knížete Pücklera dotvářejí Fuchsiový most, obnovený Anglický most i Dvojitý most. Kromě Nového a Starého zámku by člověk neměl vynechat návštěvu zámeckého zahradnictví, v němž se pěstují Pücklerovy oblíbené plody, ananasy.
www.muskauer-park.de 

Park

 

 

Nový zámek

 

Rodiště knížete Hermanna Ludwiga Heinricha z Pückler-Muskau zve návštěvníky po 18 letech rekonstrukce (1995-2013) na fascinující výpravu do Pücklerova světa v multimediální expozici. Kdo poté vystoupá na věž, toho odmění nádherný výhled na jedinečný park. Další místnosti nijak nepostrádají knížecí šarm; v knížecím sále a knihovně si můžete užít nejrůznější kulturní akce.
www.muskauer-park.de 

 

Schloss

 

 

Lázeňský park a park na kopci

Krásný panoramatický pohled na město a Pücklerovu krajinnou zahradu se nabízí od zříceniny kostela v parku na kopci. Obklopen rozsáhlými lesy přechází tento park plynule v lázeňský park, který svého času lákal do Bad Muskau mnoho hostů. Za časů knížete Pücklera tu panoval čilý lázeňský ruch. Nachází se tu také zastávka Lesní železnice, z níž se můžete vydat směrem do Weißwasseru a dále do Kromlau.

Badepark

 

Polská část parku

Část parku ležící na polské straně si pěší návštěvníci i cyklisté cení především pro její blízkost přírodě. Idylickou atmosféru dotvářejí velmi krásné staré stromy. Průhledové osy, které kníže Pückler vytvořil, umožňují úžasné pohledy do parku, můžete tak kupříkladu od Pücklerova kamene dohlédnout až k Novému zámku. Při okružní procházce se vyplatí navštívit viadukty na Panském vrchu (Herrenberg) a přes stezku Sarahs Walk.  
www.park-muzakowski.pl

 

Polen

Lesní železnice Muskau

Lesní železnice Muskau vede z hlavního nádraží ve Weißwasseru do obou sousedních parkových areálů v Bad Muskau a v Kromlau a prochází při tom částečně Mužakovským vrásovým obloukem. Při jízdách úzkokolejkou o rozchodu 600 mm mohou hosté objevovat idylickou krajinu Horní Lužice. Dieselové a parní lokomotivy byly upraveny pro osobní přepravu a dodávají výletům do lužických lesů jedinečný půvab.   
www.waldeisenbahn.de

WEM

 

Deutsche Sprache Czech

Veranstaltungen

Nächste Veranstaltungen:

29. 03. 2024

 

29. 03. 2024

 

30. 03. 2024